LVMH over de hype: de omzet en de aandelenkoers van het bedrijf stegen enorm

De Franse fabrikant van luxegoederen LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton maakt een sterke start in 2023, aangezien de aandelen van het modeconglomeraat in het eerste kwartaal naar recordniveaus stegen, waardoor de eigenaar van de holding, Bernard Arnault, Elon Musk opnieuw de titel van ‘s werelds rijkste man kon ontnemen . Het “bedrijf” ontdekte wat het geheim van LVMH is en wat ze dit jaar van de groep kunnen verwachten.

Honger naar luxe

De omzet van LVMH in januari-maart steeg met 17% tot 21,04 miljard euro, bijna het dubbele van de verwachtingen van analisten. De grootste toename van de vraag was te zien in de LVMH-divisie, die individuele retailmerken (Sephora, DFS en Le Bon Marche) omvat. De omzet voor de periode steeg met 30% tot 3,96 miljard euro. De grootste divisie van LVMH Fashion & Leather Goods (Louis Vuitton, Christian Dior Couture, Celine, Loewe, Fendi en anderen) groeide met 18% tot 10,7 miljard euro.

Een derde van alle verkopen (36%) kwam uit de Aziatische regio. Het positieve kwam uit China. Feit is dat Peking eind vorig jaar begon met het terugdraaien van zijn “zero-tolerance”-beleid, waar het zich al bijna drie jaar aan had gehouden. Het opheffen van strenge beperkingen heeft de handen vrijgemaakt van consumenten, die zijn begonnen met het actief kopen van luxegoederen, met name luxe tassen en sieraden. De snelle omzetgroei werd ook waargenomen in Japan en Europese landen. 

“De cijfers voor het eerste kwartaal zijn een goed voorteken voor de rest van het jaar”, zegt Jean-Jacques Guiony, chief financial officer van LVMH.

LVMH-aandelen stegen bijna 5% tot 878,2 euro per aandeel in de handel in Parijs, waardoor de marktwaarde van het bedrijf steeg tot 440 miljard euro. Vandaag is de groep het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf in Europa.

Sinds het begin van het jaar is de waarde van de effecten van de holding met meer dan 26% gegroeid, waardoor de oprichter van LVMH begin april Elon Musk opnieuw kon verwijderen van de eerste plaats op de ranglijst van de rijkste mensen ter wereld . Tot op heden wordt de staat van de “keizer van luxe” geschat op 198 miljard dollar.  

Een lepel teer

Ondanks het algemene optimisme was LVMH ontevreden over de resultaten in de VS, waar de omzet van de groep in de eerste drie maanden met 8% groeide. Er werd een lichte vertraging waargenomen in de productie van kleding en lederwaren, maar ook van juwelen en horloges, zei de financieel directeur van LVMH. Ook de vraag naar Hennessy-cognac is hard geraakt in de regio. De fabrikant startte een verhoging van de prijs van een alcoholische drank vanwege de stijging van de kosten van glas dat in flessen wordt gebruikt. 

De flagshipstore van Tiffany in New York gaat naar verwachting eind april weer open, zei Ghioni. Deze boetiek was goed voor bijna 10% van de totale omzet van Tiffany onder de vorige eigenaren. Volgens de chief financial officer van het modeconglomeraat zou dit een positief effect moeten hebben op de verkoop en de algehele marketinginspanningen van het Amerikaanse sieradenmerk ten goede komen.

Ondertussen maakt LVMH zich op om haar portfolio uit te breiden. Op donderdag 13 april kondigde het bedrijf zijn voornemen aan om de Platinum Invest-groep over te nemen om zijn hoogwaardige productiecapaciteiten voor luxe sieraden te versterken, met de nadruk op het vergroten van het marktaandeel van Tiffany & Co. Platinum Invest heeft meer dan 800 ambachtslieden in dienst die stukken produceren voor merken als Cartier en Bulgari. De voorwaarden van de mogelijke deal zijn nog niet bekendgemaakt.

LVMH is het eerste bedrijf in zijn segment dat zijn financiële resultaten over het eerste kwartaal bekendmaakt. Rivalen Hermes International (om resultaten op vrijdag 14 april bekend te maken) en Cartier Richemont (om resultaten op 12 mei bekend te maken) verwachten ook sterke prestaties in 2023, voornamelijk als gevolg van de opening van China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *