Russische wetenschappers hebben een draagbaar apparaat gemaakt om de hartslag te meten

Betrouwbare diagnostiek, effectievere behandeling – Experts van de Russische Sechenov-universiteit hebben een draagbaar apparaat gepresenteerd voor het bewaken van de hartslag – cardiopatch , dat zorgt voor een effectievere behandeling en betrouwbare diagnostiek.

“Dit apparaat kan in twee modificaties werken. De eerste functie is een eenvoudige registratie van gegevens van bijvoorbeeld twee weken hartslag. De tweede optie is om bijvoorbeeld de gegevens die aan de dokter zijn gegeven naar de telefoon over te zetten”, zegt Philip Kopylov , directeur van het Instituut voor Gepersonaliseerde Cardiologie aan de Sechenov Universiteit.

Monitoring vindt real-time plaats. Volgens experts zal de technologie de effectiviteit van revalidatie vergroten, artsen zullen de fysieke activiteit van patiënten op afstand kunnen controleren.

Een ander toepassingsgebied is langdurige monitoring van het werk van het hart gedurende weken of maanden. Ze zijn essentieel voor een nauwkeurige diagnose. Daarnaast is er software ontwikkeld aan de Sechenov Universiteit.

“We hebben algoritmen ontwikkeld voor het herkennen van de systolische en diastolische functies van het hart – hoe het hart ontspant, hoe het hart samentrekt,” zei Kopylov.

Echografie wordt hiervoor tegenwoordig het meest gebruikt. Met de pleister kunt u ook de effecten van medicijnen controleren. Het apparaat weegt 11 gram en wordt met een speciale lijm op de huid bevestigd.

De patch heet niet zomaar zo: zelfs het hart van het apparaat is flexibel – het elektronische bord, anders kan er geen betrouwbaar contact met de huid van de patiënt worden bereikt. Alleen het midden is stevig, waar de batterij is bevestigd, en de siliconen hoes beschermt al deze elektronische vulling tegen water.

De ontwikkeling van het toestel is eind 2020 gestart. Het regelen van de details is niet de enige moeilijkheid. Volgens de makers was het niet eenvoudig om het vereiste energieverbruik van de cardiopatch te garanderen.

“We hebben dit probleem opgelost en bereikt dat de stroom over het algemeen uit een industriële batterij komt. De tweede moeilijkheid waarmee ik te maken had, was huidcontact en de kwaliteit van het opgenomen signaal ”, legt Dmitry Telyshev uit , directeur van het Institute of Bionic and Engineering Technologies aan de Sechenov University, ontwikkelaar.

Het resultaat van het werk is de optimale vorm en materialen van het apparaat. De makers zijn van plan om de cardiopatch tegen het einde van 2023 in een serie te lanceren. Volgens hun schattingen is de potentiële vraag op de Russische markt alleen al enkele duizenden apparaten per jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *